Bacteriofagen

Bacteriofagen zijn kleine virussen die een ziekmakende bacterie aanpakken.
Denk bijvoorbeeld aan steeds terugkerende blaasontstekingen, keel, neus, oor problemen, wonden die niet willen genezen door een bacterie die niet (meer) weg te krijgen is met antibiotica.
Maar ook voor tal van andere klachten kunnen bacteriofagen worden ingezet.
Als u regelmatig antibiotica gebruikt is het zeker de moeite waard om uit te zoeken of een bacteriofagen behandeling u kan helpen.

Mocht u klachten hebben en willen weten of bacteriofagen een oplossing voor u zouden kunnen zijn, kunt u contact met mij opnemen zodat ik u kan helpen bij het beantwoorden van uw vragen.

Voordat de kliniek kan beoordelen of er een bacteriofagen behandeling mogelijk is het allereerst belangrijk een goed beeld te krijgen van uw verhaal.
Diagnoses, eventueel foto`s en een overzicht van een langere tijd om te zien welke bacterie het meest steeds terug keert.
Soms zijn het ook steeds weer andere bacteriën, ook dan is het belangrijk om een overzicht te hebben van welke bacteriën er bij u gevonden zijn gedurende langere tijd.
Uw huisarts en/of behandelend arts houdt dit allemaal bij dus hier kun u om een uitdraai vragen.
De volgende stap is dat dat ik (uiteraard met uw toestemming) uw verhaal voorleg aan de arts in Georgië.
Hij kan beoordelen of een bacteriofagen behandeling zinvol zou kunnen zijn voor u.
Ook zal hij vertellen wat de volgende stap zal zijn.
Het zou goed kunnen dat hij vraagt om een E-swab op te sturen naar de kliniek in Georgië.
Een E-swab is een buisje, waarin u urine, sputum, wondvocht e.d in kunt opvangen voor onderzoek.
De kliniek kan dan onderzoeken of een bacteriofagen behandeling eventueel een oplossing zou kunnen zijn voor uw probleem.

Uiteraard kan ik u helpen aan een geschikt monster en ook het verzenden van het monster zal ik voor u regelen.
Helaas is het verzenden van bloed en ontlasting niet mogelijk!

Vervolgens komt de uitslag van het onderzoek die ik u zal geven en hoort u of een bacteriofagen behandeling geschikt is voor u.
En ook of dit met een zogeheten standaard faag kan worden behandeld of dat er een speciale `faag op maat` gemaakt moet worden.

Let wel, er wordt nooit iets gegarandeerd!
De resultaten die geboekt worden met bacteriofagen behandelingen zijn goed, maar ieder mens, iedere aandoening is anders en ieder lichaam reageert weer anders dus 100 procent zekerheid kan ook de kliniek u niet geven.
De Eliava Kliniek in Georgië werkt al meer dan 100 jaar met bacteriofagen en zij kunnen heel goed een inschatting maken of het het proberen waard is of niet.
Als ze denken (of weten) dat het niet zal werken, dan zullen wij dit ook eerlijk terugkoppelen.


In principe zult u altijd gezien, onderzocht en behandeld worden in de kliniek in Georgië.
Alleen als de lichamelijke conditie (bijvoorbeeld door ernstige longproblemen) te zwak is, dat het afreizen een gevaar wordt, is een behandeling op afstand bespreekbaar.

Bij kinderen wordt er altijd geadviseerd af te reizen naar Georgië dit omdat de artsen goed in de gaten willen houden wat er gebeurd en zij zich 100 procent verantwoordelijk voelen en zijn voor het kind, dus hier gaan zij heel adequaat en uiterst voorzichtig mee om.

Ik zal u in het hele traject begeleiden en ook bied ik nazorg.

Voor meer informatie of vragen, kunt u hieronder het contact formulier invullen.
Of bellen met 0658757370